O projekcie

„Potrzeba wielkiej wyobraźni miłosierdzia, aby przyjść z pomocą człowiekowi zaniedbanemu duchowo i materialnie…”
św. Jan Paweł II

Kampania Dobroczynna „CIEPŁE SERCE, kurtko – śpiwory VOLCANO dla bezdomnych”

O PROJEKCIE:

Każdego roku w Polsce umiera z wychłodzenia prawie 100 osób! W naszym kraju ponad 30 000 ludzi żyje na ulicy, a zagrożonych wychłodzeniem jest znacznie więcej. W okresie międzywojennym wiele organizacji wspierało i zbierało fundusze dla bezdomnych, bezrobotnych, pokrzywdzonych przez los, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Jako Organizacja Pożytku Publicznego powracamy do tej pięknej tradycji budując jednocześnie kolejny „żywy pomnik” ku czci Wielkiego Patrona Fundacji Skarbowości, św. Jana Pawła II. W sezonie jesień/zima 2019 pragniemy przekazać potrzebującym 900 kurtek. Ciepło w zimie dla jednego potrzebującego to koszt 200 zł. Aby obdarować tym ciepłem 900 osób potrzeba więc 180 tys. zł. Podsumowanie projektu planujemy na dzień 17 listopada br., kiedy to przypada Światowy Dzień Ubogich. Chcemy w ten sposób zwrócić uwagę na problem bezdomności i obecność ludzi ubogich w naszym społeczeństwie.
Twoja pomoc pozwoli nam szerzyć ciepło, tam gdzie szczególnie go brakuje!

Projekt CIEPŁE SERCE realizowany jest w partnerstwie Fundacji Skarbowości im. Jana Pawła II z firmą odzieżową VOLCANO w przestrzeni CSR/ Społecznej Odpowiedzialności Biznesu. Wieloletnia współpraca Fundacji Skarbowości z VOLCANO zaowocowała urzeczywistnieniem tej wyjątkowej kampanii na rzecz osób bezdomnych i wykluczonych społecznie.

W 2018 roku Natasza Cazac – dział kreatywny VOLCANO, zainspirowała wszystkich akcją charytatywną z Holandii. Wolontariusze rozdawali tam ludziom bez domu i nadziei, ciepłe kurtko-śpiwory na trudny zimowy czas. Wtedy zrodził się pomysł, aby wykorzystać doświadczenie VOLCANO w produkcji kurtek oraz poświęcić własny czas i środki na pomoc potrzebującym w Polsce. Tak powstała idea akcji CIEPŁE SERCE, która swą mocą zaraziła nas wszystkich – zarówno Zespół VOLCANO jak i Zespół Fundacji Skarbowości.

Akcja CIEPŁE SERCE jest prostym darem serca. Wiatroszczelna i wodoszczelna Kurtka J-HOME VOLCANO wykonana z najlepszych jakościowo materiałów profesjonalnie chroni przed złymi warunkami atmosferycznymi i hipotermią.

Firma VOLCANO uszyła 1100 kurtko – śpiworów zrzekając się zysku. 200 kurtek zostanie przekazanych przez firmę organizacjom wspierającym bezdomnych i zagrożonych wychłodzeniem.

Zapraszamy Darczyńców indywidualnych, Instytucje oraz Firmy do wsparcia projektu poprzez przekazanie dowolnej darowizny na rzecz ubogich i wykluczonych społecznie. Naszym celem jest również umożliwienie indywidualnym Darczyńcom, Instytucjom czy Firmom, jeżeli taka będzie ich wola, osobistego przekazania kurtko-śpiworów wybranej przez siebie organizacji zajmującej się osobami zagrożonymi hipotermią.

Dołącz do nas! Pomóż nam pomagać! Podziel się swoim CIEPŁYM SERCEM z potrzebującymi!
Dajmy razem szansę na ciepło w zimie bezdomnym i wykluczonym społecznie!

Pobierz: REGULAMIN_26.09.

Wesprzyj projekt dowolna darowizną

Kontakt:

tel/fax: 52 332 92 41

mob: 608 343 475 / 604 506 913

e-mail: biuro@fundacjaskarbowosci.pl

85-010 Bydgoszcz,
ul. Dworcowa 12/5

NIP 9532388239 / KRS 0000039541 / REGON 092910992

Konto bankowe:

BANK PEKAO S.A. I/O Bydgoszcz:

IBAN: